Mijn missie


VOORKOMEN - HELEN - GROEIEN - LEVEN


Enkele jaren geleden zag ik in een documentaire een oude Afrikaanse vrouw. Ze wandelde rond in haar dorp. Van haar familie was er niemand overgebleven. Ze bezat slechts een zakdoek met daarin wat knopen die ze verzameld had. De interviewer stelde de vraag: "How was your life?" en haar prompte antwoord was: "Not bad".

 

Op dat specifieke moment in mijn leven zou ik een ander antwoord hebben geformuleerd, eerder iets zoals: "Niet makkelijk, .. hard,.. ik ben veel verloren, heb veel pijn .. en ik ben moe van het strijden..."

 

Verlies en verdriet door wat er op mijn pad was gekomen, kleurden mijn bril waarmee ik naar het leven keek, .. de dood van mijn papa, het mislukken van mijn eerste huwelijk, het verlies van mijn huis, het verlies van een plus kind, verlies van heel veel vertrouwen...

 

Het antwoord van de Afrikaanse vrouw bracht me toen voor het eerst het inzicht dat ik ook door een andere bril kon kijken naar mijn eigen levenspad en daardoor veel meer kon zien wat er wel was in plaats van wat niet was gelukt.

 

Enkele jaren later kreeg ik de diagnose van borstkanker. Mijn opgebouwde wapenarsenaal om te strijden, bleek toch niet zo effectief. Integendeel zelfs en de veelvuldige bijwerkingen van de behandeling brachten me dichter bij het einde dan ooit tevoren.

Het heeft me geleerd om echt los te laten en veel milder te zijn. 

Het heeft me geleerd dat ik op elk moment bewust kan kiezen hoe ik met iets om ga en het heeft me dankbaarheid gebracht voor wat er wel is.

Als coach, bemiddelaar en trainer wil ik kunnen bijdragen om andere mensen die bril te laten vinden.

Om, in moeilijke of moeilijkere momenten, mensen opnieuw in contact te laten komen met zichzelf, of met hun partner.

 

Zodat ze weer ZIN hebben in LEVEN en BELEVEN, zich weer kunnen INLEVEN en ZIN kunnen GEVEN aan hun bestaan